logo-lilawadi
lilawadi_lavove-kamene-ako-ich-pouzivat
2. novembra 2022

Lávové kamene: ako ich používať?

Uvoľňujúca masáž – lávové kamene a ich blahodarné účinky

Masáž lávovými kameňmi má približne 5-tisíc ročnú tradíciu a využíva sa na celkovú uvoľnenie tela, mysle, rozprúdenie krvného obehu a celkovú regeneráciu unaveného organizmu a uvoľnenie svalstva. 

Tento typ masáže si môžete dopriať, ak sa potrebujete zrelaxovať, no taktiež ide o alternatívnu a doplnkovú liečbu niektorých ťažkostí. Môže vám pomôcť, ak ste často vystavení stresu, často pociťujete napätie, máte problém s kontrolou myšlienok a máte problém s uvoľnením sa. 

Masáž lávovými kameňmi môže byť nápomocná aj pri svalovom napätí, bolestiach, a vďaka upokojujúcim účinkom uľahčuje zaspávanie a zlepšuje kvalitu spánku. Okrem toho existujú štúdie, ktoré naznačujú, že pravidelná masáž môže prispieť k posilneniu imunitného systému. 

Ako používať lávové kamene – masáž, ktorú si zamilujete

Okrem lávových kameňov sa na masáž môžu používať aj iné druhy, ako napríklad bridlica, žula, vápenec, hematit, nefrit alebo kremene rôzneho typu (ruženín, ametyst, citrín a podobne). Ako môžete vidieť, existuje veľa kameňov, ktoré je možné použiť na Hot Stone masáž. Dôležité je, aby boli kamene hladké, pretože len tak poskytnú človeku bezpečný a relaxačný zážitok. 

Ideálna veľkosť a hmotnosť

Čo sa týka veľkosti masážnych kameňov, mali by byť primerane veľké, aby dobre sadli do ruky a masérka mohla klientovi dopriať účinnú terapiu so želaným efektom. Na hlbšie premasírovanie tkaniva sú ideálne kamene s vyššou hmotnosťou, ktoré vďaka budú vďaka tlaku efektívne tlačiť na kožu a uvoľňovať napätie v svalstve. 

Hygiena je na prvom mieste

Nové lávové kamene treba vždy pred prvým použitím dôkladne vyčistiť v teplej vode za pomoci kefky. Niektoré druhy môžu pochádzať z vodných oblastí s výskytom rias či baktérií, takže je vhodné nechať ich na 24 hodín odmočiť v roztoku z vody a octu, prípadne sa môže použiť aj peroxid vodíka a následne ich dôkladne “vykefovať”. 

Na docielenie extra hladkého povrchu sa kamene leštia špeciálnou leštičkou a malým množstvom kokosového oleja. Samozrejmosťou je čistenie po každom klientovi, keďže na povrch kameňov sa zvyknú zachytiť odumreté kožné bunky. Hygienické zásady musí dodržiavať každý masážny salón.

Ako nahriať lávové kamene

V profesionálnych salónoch, ako je napríklad aj Lilawadi, sa zahriatie lávových kameňov používa špeciálny ohrievač, no ak chcete túto masáž dopriať rodinnému členovi doma vy sami, môžete využiť teplovzdušnú rúru. Stačí, ak kamene položíte do akejkoľvek formy na pečenie. Ich teplota sa pohybuje v rozmedzí od 38 do 70 stupňov Celzia, takže rúru zohrejte na vami požadovanú teplotu. 

Čo ak sú kamene zo začiatku príliš horúce? Z rúry ich môžete vybrať pomocou špeciálnych držiakov na kamene, no postačí vám aj kuchynská rukavica či hrubý uterák. Ak je teplota neznesiteľná, môžete ich na chvíľu položiť do studenej vody, ale pozor na to, aby úplne nevychladli. Teraz ich stačí vysušiť a môžete prejsť k samotnej masáži. 

Priebeh masáže

U nás, v Lilawadi, to prebieha takto. Masérka telo najskôr premasíruje rukami horúcim kokosovým olejom a potom aj kameňmi. Následne ich priloží na meridiány a energetické centrá (čakry). Vplyvom nezdravej životosprávy ich má väčšina ľudí zablokované, takže nimi nemôže voľne prúdiť energia. Masáž lávovými kameňmi však nahromadenú energiu odblokuje, uvoľní a dovolí jej prúdiť a vyživovať celý organizmus. 

Po masáži lávovými kameňmi sa často prejavuje malátnosť, preto sa po nej neodporúča namáhať – fyzicky aj psychicky. Organizmus by mal oddychovať a celková regenerácia a relaxácia by mala byť podporená pitím čistej vody alebo osviežujúcich čajov.

Rezervovať

Rezervácia termínu

Doprajte si chvíľku len pre seba a svoje zdravie. Na masáže Lilawadi sa môžete rýchlo a pohodlne objednať online, z pohodlia domova. Stačí si vybrať typ masáže a termín, ktorý vám najviac vyhovuje.
Rezervácia