logo-lilawadi
27. septembra 2024

Thajská olejová masáž: jej účinky, benefity a priebeh

Thajská olejová masáž je jedinečná forma terapie, ktorá kombinuje tradičné thajské masážne techniky s použitím prírodných aromatických olejov. Je obľúbená  a vyhľadávaná po celom svete pre svoje blahodarné účinky na telo aj myseľ. V článku si podrobnej priblížime, ako prebieha thajská olejová masáž, aké sú jej účinky a prečo je tento typ masáže vhodný takmer pre každého, dokonca aj seniorov. 

Účinky thajskej olejovej masáže na telo a myseľ

Masáž prináša množstvo benefitov, ktoré pozitívne ovplyvňujú nielen fyzickú kondíciu, ale aj emocionálny stav človeka. Tu sú niektoré z najdôležitejších účinkov:

Uvoľnenie svalov a zmiernenie bolesti

Je vedecky dokázané, že thajská olejová masáž pomáha ľuďom, ktorí trpia chronickou bolesťou svalov, stuhnutými kĺbmi alebo migrénami. Pravidelná masáž vám pomôže zmierniť svalové napätie, zlepší flexibilitu a zníži bolesti spojené s dlhodobým stresom alebo jednostranným zaťažením tela. Jemné tlakové techniky spojené s hladením svalov zlepšujú prekrvenie a prispievajú k regenerácii tkanív.

Redukcia stresu a úzkosti

Možno aj vy patríte k ľuďom, ktorí majú náročný život plný stresu. Aj v tomto prípade, vám môže pomôcť thajská olejová masáž, ktorá má náš nervový systém mimoriadne relaxačné účinky.

Masážne techniky totiž stimulujú parasympatický nervový systém, ktorý pomáha telu uvoľniť sa a zmierniť symptómy stresu a úzkosti. V kombinácii s aromaterapiou, kde sa používajú esenciálne oleje ako levanduľa alebo eukalyptus, prispieva masáž k pocitu celkového pokoja a emocionálnej rovnováhy.

Skenovanie mozgu ľudí, ktorí absolvovali thajskú masáž, preukázalo väčšiu relaxáciu a oveľa nižšiu úzkosť ako u ľudí, ktorí pri rovnakých stavoch absolvovali fyzioterapiu.

Podpora cirkulácie a detoxikácie

Používanie prírodných olejov počas masáže má regeneračné a detoxikačné účinky na pokožku aj vnútorné orgány. Thajská olejová masáž podporuje tok lymfy, čo je dôležité pre odstránenie toxínov z vášho tela. Okrem toho zlepšuje krvný obeh, čím napomáha lepšiemu okysličeniu svalov a tkanív. To podporuje rýchlejšiu regeneráciu vášho organizmu po fyzickej námahe.

Zlepšenie kvality spánku

Mnohí ľudia, ktorí pravidelne absolvujú thajskú olejovú masáž, potvrdzujú zlepšenie kvality spánku. Masáž vám pomôže uvoľniť telo i myseľ vďaka tomu, že  stimuluje produkciu endorfínov, ktoré znižujú stres a úzkosť. Ak si doprajete pravidelnú thajskú olejovú masáž, váš spánok bude hlbší a ráno sa budete cítiť naozaj oddýchnutí a plní energie. 

Hydratácia a regenerácia pokožky

Oleje používané počas masáže nielen zvlhčujú pokožku, ale aj podporujú jej regeneráciu. Kokosový olej obsahuje prírodné antioxidanty a vitamíny, ktoré pomáhajú pri obnove kožných buniek a zlepšujú elasticitu pokožky. 

Špecialitou našich salónov je prémiový vegánsky jojobový olej v BIO kvalite. Ide o prvotriedny olej lisovaný za studena, ktorý pokožku zvláčňuje a hĺbkovo hydratuje.

Ako prebieha thajská olejová masáž?

Thajská olejová masáž je jemnejšia verzia tradičnej thajskej masáže. Kombinuje prvky aromaterapie s rytmickými pohybmi, ktoré pôsobia na celé telo. Masér začína masáž jemnými ťahmi po celom vašom tele, pričom využíva prírodné oleje, ako napríklad lilawadi (pluméria), levanduľa, orchidea, jasmín alebo kokos. Tieto oleje majú hydratačné a regeneračné vlastnosti, ktoré zvyšujú relaxačné účinky masáže a zanechávajú vašu pokožku jemnú a pružnú.

Celá procedúra prebieha na pohodlnom matraci, na ktorý si ľahnete na chrbát alebo na bok. Masér postupne pracuje s jednotlivými časťami vášho tela, pričom sa zameriava na svalové skupiny, ktoré máte najviac zaťažené a napäté. Jemné tlakové body a dlhé, plynulé ťahy majú za cieľ podporiť cirkuláciu krvi a lymfy, zmierniť napätie a odstrániť z vášho tela toxíny. 

Samotná masáž prebieha v pokojnom prostredí, často za zvukov relaxačnej hudby, takže sa pri nej budete cítiť naozaj uvoľnene. Ako na dovolenke v tropickom raji. 

Zaujímavosťou je, že thajská olejová masáž kombinuje nielen masážne techniky, ale aj elementy jogy a reflexológie. Niektoré pohyby maséra sú založené na jemnom napínaní tela a manipulácii s končatinami, čo zlepšuje flexibilitu kĺbov a svalov.

V štúdii zahŕňajúcej 60 pacientov s osteoartrózou kolena vedci zistili, že 3 týždne thajskej masáže priniesli rovnakú úľavu od bolesti ako 3 týždne užívania ibuprofénu.

Pre koho je thajská olejová masáž vhodná?

Čo je najlepšie, thajská olejová masáž je vhodná pre ľudí všetkých vekových kategórií. Odporúča sa aj seniorom a ľuďom so zdravotnými problémami, ktorí si tradičnú thajskú masáž  dopriať nemôžu.

Tehotné ženy alebo ľudia so špecifickými zdravotnými problémami by sa však mali pred masážou poradiť so svojím lekárom, aby sa predišlo možným komplikáciám.

Olejová masáž je tiež ideálna ako štartovacia masáž v prípade, ak ste ešte nikdy neabsolvovali žiadnu masáž alebo máte medzi masážami dlhšiu prestávku. 

Záver: Prečo zaradiť thajskú olejovú masáž do svojho života?

Thajská olejová masáž je viac než len luxusná procedúra – je to investícia do vášho zdravia a duševnej pohody. Jej účinky, od fyzickej regenerácie až po duševný pokoj, môžu výrazne zlepšiť kvalitu vášho života. Pravidelné absolvovanie masáží prispieva k uvoľneniu napätia, lepšiemu prekrveniu, zlepšeniu spánku a detoxikácii organizmu. 

Ak hľadáte spôsob, ako sa zbaviť stresu, zlepšiť svoju flexibilitu a dodať svojmu telu potrebnú regeneráciu, thajská olejová masáž je skvelou voľbou.

thajska_olejova_masaz_03

Thajská olejová masáž je kombináciou starodávnych techník a modernej starostlivosti o telo. Nechajte sa zlákať jej kúzlom a doprajte svojmu telu zaslúženú regeneráciu.

Rezervovať

Rezervácia termínu

Doprajte si chvíľku len pre seba a svoje zdravie. Na masáže Lilawadi sa môžete rýchlo a pohodlne objednať online, z pohodlia domova. Stačí si vybrať typ masáže a termín, ktorý vám najviac vyhovuje.
Rezervácia